Dit ben ik, Sebastiaan.

Een enthousiaste fotograaf

Je zult je misschien afvragen wie er achter Bysebas zit, nou hier ben ik dan. Mijn naam is Sebastiaan en ik verwelkom je op mijn website.

Sinds een aantal jaar ben ik fotograaf en fotografeer ik voor veel klanten over heel Nederland. Nu ik veel ervaring heb met camera’s, lenzen, statieven en alles wat daarmee te maken heeft, leek het mij een goed idee om dat te delen.

Wat begon bij een Canon 450D (2008) is uitgegroeid tot een serieuze hobby en sinds een paar jaar mijn werk. Ik heb heel wat camera’s gehad en ook de nodige lenzen zijn er doorheen gegaan.

Ik heb veel fouten gemaakt bij het kiezen van apparatuur, van onbetrouwbare tweedehands verkopers tot een camera kopen die niet voor mijn doel geschikt was.

Uiteindelijk ben ik mijn blog begonnen, ik deel graag mijn ervaringen op het gebied van fotografie en help andere fotografen zoals jij om de juiste apparatuur te vinden.

Wie is sebastiaan van 't Hoog Bysebas

Wat is mijn doel?

Ik heb al een kleine hint gegeven in het eerste deel, ik heb veel ervaringen met het kopen van camera’s, lenzen en apparatuur en deze ervaring deel ik graag. Dat doe ik in de vorm van reviews, maar ik raad ook veel camera’s aan. Dit is het blog die ik niet kon vinden toen ik voor het eerst mijn camera kocht, daarom ben ik hem zelf begonnen.

Met een passie voor het vak en helpen van fotografen is mijn doel om jou verder te helpen. Of dat nou om een camera, lens, statief of drone gaat, je kunt alles aan me vragen. Het doel is dus niet dat je de duurste of nieuwste apparatuur koopt, sterker nog, dat raad ik juist af. Met wat goedkopere apparatuur kan je nog steeds prachtige foto’s maken, daar ben ik hevig van overtuigd.

Wanneer het begon

Mijn avontuur begon een paar jaar geleden, 5 jaar om precies te zijn. In de zomer van 2018 wist ik niet hoe een camera werkte, sterker nog: ik had geen eens camera.

Toen ik met mijn telefoon ging experimenteren liep ik al snel tegen limieten aan. Zonder de controle over instellingen kon ik niet mijn visie omzetten in beeld, dus ik ging opzoek naar mijn eerste camera.

Zonder veel geld ging ik op zoek naar een camera, dat is redelijk lastig. Met hooguit €150 aan budget begon ik de zoektocht, en dat leverde een redelijke camera op. Een Canon 450D om precies te zijn.

Het was een wereld van verschil, een echte DSLR camera is toch wat anders dan een telefoon. Ik had de controle over het beeld en de instellingen, precies wat ik wilde.

Nou is die camera goed voor beginners, maar daar groeide ik al snel uit. Nu, een paar jaar later, heb ik nog veel meer camera’s gehad en momenteel heb ik een Canon EOS R6. Voorlopig ben ik er wel blij mee!

Wie is Sebastiaan van 't Hoog?

Waarom ben ik mijn blog gestart?

Al gauw wist ik dat ik meer mensen wilde helpen met mijn kennis, ik had al redelijk veel klanten in de automotive sector, maar ik wist dat ik meer kon doen voor de wereld. Met mijn kennis over camera’s en lenzen begon ik dit avontuur, met de rede om een plek te creëren die ik een paar jaar geleden miste.

Momenteel ben ik bijna full-time met mijn blog bezig, er komen elke keer nieuwe camera’s, lenzen en technieken uit waar ik eindeloos over kan praten. Natuurlijk fotografeer ik ook, alleen is dat op een iets lager standje gezet.

Verdien ik geld met mijn blog?

Je zult op mijn blog linkjes tegenkomen naar Kamera-Express en CameraNU. Dit zijn affiliate links, iets wat redelijk simpel werkt. Jij klikt op zo’n link en wanneer je een aankoop doet krijg ik een percentage. Door middel van die link weten de webshops dat jij doorverwezen bent door mij, Sebastiaan. Zo krijg ik op elke aankoop een kleine commissie, waardoor ik mijn blog kan blijven onderhouden.

Wellicht vraag je je af waarom ik dan niet de duurste camera’s aanraad, daar kan ik toch veel meer geld mee verdienen? Dat klopt, maar zoals ik heb gezegd is mijn doel dat jij de juiste camera aanschaft, en niet de duurste. Ik wil graag mijn expertise delen met jou, zo kan je de fouten vermijden die ik heb gemaakt. Het is dus een win-win situatie!