Canon EOS RP Review & Testen | Na 2 jaar gebruik

Canon EOS RP Review en testen

De Canon EOS RP, de goedkoopste én kleinste full-frame camera van Canon. Dan zou je denken dat er een addertje onder het gras zit. Ik was eerst sceptisch over deze camera, maar het viel me erg mee.

Ik gebruik de EOS RP al een jaar of twee, en pas sinds kort heb ik hem vervangen door een andere camera. Genoeg ervaring dus om er wat over te vertellen, en dat doe ik graag.

In deze Canon EOS RP review vertel ik precies wat de goede én slechte punten zijn van de RP, zo kan je een veel betere keus maken. Ik zal je ook vertellen waarom ik voor de RP heb gekozen, altijd handig om te weten.

**Dit bericht bevat affiliate links. Door op een link te klikken en een aankoop te doen kan je mij kosteloos helpen.

Waarom heb ik voor de Canon EOS RP gekozen?

Ik deel eerst graag de rede waarom ik de Canon EOS RP in eerste instantie heb gekozen, ik denk dat dat helpt om de review beter te begrijpen en wellicht kan jij je er ook in vinden.

Ik ben al een aantal jaar fotograaf en heb diverse camera’s gehad, vòòr de RP had ik een Canon 6D. Dat was een full-frame camera en vooral de video kwaliteit hiervan was niet goed.

EOS RP Review testen bovenkant

Dat was meteen de rede om naar een nieuwe camera te zoeken, op dat moment had Canon alleen de EOS R en RP als systeemcamera, en de EOS RP was een betaalbare optie voor mij.

Met de belofte dat hij 4K video kon schieten én een full-frame sensor had heb ik vol goede moed de camera opgehaald en hij heeft niet teleurgesteld.

Nu ik dit heb gedeeld ga ik over de verschillende aspecten van de Canon RP vertellen, zoals beeldkwaliteit, video functies en burst modus.

Full-frame beeldkwaliteit

Toen ik voor het eerst de RP in mijn had kreeg en foto’s ging maken viel me op dat de beeldkwaliteit erg goed is. Zowel overdag als in het donker. Ik schiet eigenlijk alleen maar in RAW, maar voor de testen in deze Canon EOS RP review heb ik in zowel RAW als JPEG geschoten.

De foto’s die ik laat zien zijn allemaal met de RP gemaakt, en ze zijn allemaal direct uit de camera zonder nabewerking geplaatst. Ik heb ook de RAW versie van elke foto, die kun je downloaden.

Download de RAW bestanden van de Canon EOS RP.

De kleuren uit de EOS RP

Als ik de foto’s bekijk die ik heb gemaakt zijn de kleuren meteen iets wat opvalt, het zijn mooie, natuurlijke kleuren die overeenkomen met de realiteit.

Ook bij een hogere ISO zie ik dat de kleuren mooi blijven.

Nou moet ik zeggen dat het niet de mooiste dag was om foto’s te maken, ik zal aan het einde van dit artikel alle voorbeeld foto’s laten zien met een download link naar de RAW bestanden. Zo kan je zelf kijken naar de kwaliteit.

RAW vs JPEG kleuren in de Canon RP

Er zit wel een degelijk verschil tussen de RAW en JPEG bestanden van de EOS RP, dat is ook niet zo gek. Ik heb alle foto’s op het ‘normal’ kleuren profiel geschoten, alleen de JPEG’s worden beïnvloed door het kleurenprofiel.

Als ik de foto’s naar elkaar zet in Lightroom is er een duidelijk verschil te zien. Zonder dat ik de RAW foto heb nabewerkt zie ik dat de kleuren in de RAW foto een stuk levendiger zijn.

Je kunt in de camera meerdere kleurprofielen kiezen, in totaal zijn dat er 8. Je kunt ook zelf een kleurprofiel aanmaken, en tot wel drie verschillende opslaan.

Dynamisch bereik

Het dynamisch bereik is iets wat ik niet mag vergeten, hoeveel details er in de schaduwen en hooglichten zit is namelijk wel belangrijk.

Ik heb de camera jaren voor professionele fotoshoots gebruikt en heb nooit een probleem met dynamisch bereik gehad. Met altijd genoeg details in zowel de hooglichten als schaduwen was ik tevreden met de foto’s.

Wel raad ik je aan om de foto’s iets te onderbelichten als je een hoog-contrast fotografeert. Er zitten namelijk meer details in de schaduwen dan in de hooglichten, dat is iets wat me ook meteen opviel bij de Canon RP.

Minder dynamisch bereik met hoge ISO

Ik weet dat het dynamisch bereik achteruit gaat als je een hoge ISO gebruikt, dat is ook te zien op de grafieken bij de EOS RP testen.

Nou vind ik die grafieken niet zoveel zeggen, ik zie liever voorbeelden uit de camera zelf zodat ik het dat zelf kan bepalen.

Als ik een foto met ISO 2000 ga nabewerken en de schaduwen omhoog haal, dan zie ik al snel ruis tevoorschijn komen. Nou ga ik het zometeen over de ruis prestaties hebben, maar dit heeft dus invloed op het dynamisch bereik.

Je verliest wel snel details als je de schaduwen gaat pushen in de nabewerking, in de delen die goed belicht zijn is dit effect helemaal niet van toepassing.

Canon EOS RP ISO test review
ISO 4000 - RAW - 100% crop - origineel
Canon RP Test ISO 4000 shadows +100
ISO 4000 - RAW - 100% crop - schaduwen +100

Ruisprestaties van de Canon RP

Een onderwerp dat regelrecht in verband staat met het dynamisch bereik zijn de ruis prestaties. Hoe hoger de ISO, hoe lager het dynamisch bereik en hoe doffer de kleuren. Zo is dat eigenlijk op elke camera, dus dat is niet anders op de Canon EOS RP.

Ik heb vroeger veel crop-sensor camera’s gehad, die allemaal een stuk minder goed waren als het gaat om ISO en ruis. Sinds de EOS 6D wilde ik niets anders meer dan full-frame.

De Canon RP is dan ook een erg goede camera als het om ISO en ruis gaat. Op de sample foto’s die ik meestuur kan je zien dat ik in een bos fotografeerde terwijl de zon al bijna onder was.

Ik moest dus regelmatig foto’s maken met ISO 2000-4000 en soms zelfs ISO 6400. Op de JPEG’s kan je zien dat de ruis goed verminderd is en bijna niet zichtbaar is. In de RAW bestanden zie je duidelijk meer ruis.

Klik op een foto voor een vergroting!

Canon EOS RP Review ISO 100 Test
ISO 100 - RAW - 100% crop
Canon RP Review ISO 3200 Test
ISO 3200 - RAW - 100% crop
EOS RP Review ISO 6400 Test
ISO 6400 - RAW - 100% crop
Canon RP Review ISO 12800 Test
ISO 12800 - RAW - 100% crop
Ruis in RAW vs JPEG

Ik heb een foto gemaakt op ISO 12800, zo kan je goed zien wat het verschil is in ruis tussen de JPEG’s en RAW’s. Nou moet ik eerlijk zijn dat ik normaal bijna nooit op zo’n hoge ISO zal fotograferen, maar voor de test is het wel handig.

Je kunt duidelijk meer ruis zien in de RAW foto, er is tenslotte nog geen ruis reductie op toegepast. Ook zie je dat er veel meer details te zien zijn bij de RAW foto. Je ziet bij de JPEG wat softe randen, randen die gewoon scherp zouden moeten zijn.

Ook bij andere foto’s die met ISO 2000 zijn gemaakt bijvoorbeeld zie ik een klein verschil in scherpte, de RAW bestanden zijn over algemeen een stukje duidelijker als ik naar de details kijk, dat zie je goed in het voorbeeld hieronder.

ISO 12800 - JPEG - 100% crop
Canon RP Review ISO 12800 Test
ISO 12800 - RAW - 100% crop

Autofocus: Het verborgen talent van de Canon EOS RP

Juist, ik hoor niet zoveel mensen praten over de autofocus van de Canon EOS RP. Het is namelijk een erg positief punt die ik graag wil benoemen.

We kennen onder andere wel de nieuwe deep learning autofocus algoritmes in de nieuwere Canon R5, R6 enzovoort. Helaas heeft de Canon RP die techniek nog niet, maar wat hij wel heeft is Dual Pixel AF.

Dat wil zeggen dat hij geen onderwerpen als vogels, auto’s en dieren kan herkennen, maar wel de ogen van mensen.

Als een restaurant een kleine menukaart heeft, dan zijn de gerechten vaak goed. Dat is ook zo bij de Canon EOS RP, want de tracking is erg snel en nauwkeurig.

Ik heb ook portretfoto’s gemaakt, zowel in de afgelopen jaren als in de test die ik gedaan heb. De EOS RP herkent de ogen vrijwel meteen en stelt erop scherp, mits je de juiste autofocus stand hebt geselecteerd.

De autofocus instellingen van de Canon RP

De Canon EOS RP heeft veel verschillende autofocus standen, in totaal kan je kiezen uit 6 standen. Dat zijn de volgende: Tracking, Spot AF, 1-point AF, Expand AF area, Expand AF area: around en Zone AF.

Ik zal de autofocus soorten even kort toelichten en ook hoe dat er op het scherm uitziet. Ik houd namelijk wel van visuele voorbeelden, zo heb je een veel beter beeld bij hetgeen wat ik uitleg.

Canon EOS RP Review testen autofocus instellingen
Tracking AF

De eerste autofocus methode spreekt eigenlijk voor zich, de tracking modus. Hierbij kan de camera gezichten en ogen herkennen van mensen. Niet alleen dat, als er geen gezicht te zien is kiest de camera zelf waar die op wilt focussen.

Je kunt ook het scherm aanraken om zelf een onderwerp te kiezen, dan zie je een vierkant op de vlakte waar je op hebt getikt. Ook als je scherp hebt gesteld blijft de camera dit onthouden, maar het is niet 100% nauwkeurig.

Het werkt in ieder geval goed genoeg, en dat de camera dit punt onthoudt, ook nadat je een foto hebt gemaakt, is iets wat mij wel positief verraste.

Spot AF

Ook de volgende modus is redelijk voor de hand liggend. De spot-AF is een autofocus modus waarbij er een heel klein vierkantje in beeld komt, waarop de camera focust.

Ik gebruik deze modus niet heel vaak, omdat het echt alleen handig is voor macrofotografie. Je kunt heel nauwkeurig bepalen op welk punt de camera scherpstelt.

Zelf vind ik deze modus onhandig, omdat de Canon EOS RP al snel zoekt naar focus wanneer er weinig contrast zichtbaar is. Focus je op een muur? Dan zal de camera zoeken naar focus.

De volgende modus gebruik ik daarom veel liever.

1-point AF

Deze modus, de 1-point AF, gebruik ik dus veel liever als ik gewoon foto’s maak. In principe lijkt deze erg veel op de spot-AF modus, maar dan is het vierkantje een stuk groter. Je kunt in de foto hierboven zien dat er een verschil is tussen beide opties.

Wanneer ik deze modus gebruik zoekt de camera veel minder vaak naar focus, hij heeft tenslotte een groter oppervlak om contrast op te zoeken.

Je hebt minder invloed op de autofocus als je macrofotografie of portretfotografie doet, omdat je bij deze soorten fotografie op hele specifieke punten moet scherpstellen.

Expand AF Area (Around)

Dit zijn twee modussen die erg veel op elkaar lijken. Beide zijn een verlenging van de 1-point AF modus. Je hebt bij de Expand AF area vier extra puntjes (zo groot als spot-af) die om één punt heen zitten.

Zo kijkt de camera eerst naar het grote punt en daarna naar de andere vier puntjes om scherp te stellen.

De Expand AF area: around is weer een verlenging van die eerste modus. Hierbij heb je 8 spot-af puntjes om het grotere AF punt heen. Zo heeft de Canon EOS RP meer opties om scherp te stellen.

Ik doe niet veel natuurfotografie, maar als ik vogels zou fotograferen met de EOS RP, dan zou dit de autofocus modus zijn die ik zou gebruiken.

Zone AF

Tot slot heeft de Canon RP een Zone-AF modus, waarbij de camera een groter oppervlakte heeft om op scherp te stellen.

Je kunt de zone verplaatsen door op het touchscreen je vinger te verplaatsen (als je door de viewfinder kijkt).

Ook deze modus is handig als je niet persé één punt wilt gebruiken, maar wat meer zekerheid wilt. Zo is ook deze modus handig bij natuurfotografie.

Het is moeilijk om vogels in vlucht te volgen met Spot-AF of 1-point AF, daarom zou mijn keus naar deze modus gaan op de Canon EOS RP.

In het donker scherpstellen

Ik heb het alleen gehad over overdag scherpstellen, wanneer het licht goed is. Dan is de Canon EOS RP natuurlijk heel snel en nauwkeurig. In het donker doet ‘ie het ook goed.

Ik merk dat hij wel wat vaker zoekt naar focus, dan duurt het scherpstellen iets langer. Ook heeft de EOS RP moeite met een onderwerp blijven volgen in de tracking modus, wanneer ik een onderwerp aantik.

Over het algemeen doet de autofocus het dus prima in het donker, de tracking heeft er alleen wat moeite mee en ook heb je iets meer geduld nodig.

Een compromis die je moet sluiten: De video kwaliteiten

Nou heb ik het nog niet over de video specs gehad, met een goede rede. De video specs van de Canon EOS RP zijn niet de beste, om het maar zachtjes gezegd te hebben.

De rollende sluiter is erg aanwezig, bij het bewegen van links naar rechts en naar voren lopen zie je dat alles vervormd.

De ISO is wel redelijk goed, je kunt best goed in het donker filmen tot ISO 6400.

Bekijk de onderstaande foto’s eens goed, dit zijn foto’s die uit de video zijn genomen. Als je op een foto klikt zie je een vergroting.

Canon EOS RP video test 4K ISO 100
ISO 100 - 4K video - 100% crop
Canon EOS RP video test 4K ISO 1600
ISO 1600 - 4K video - 100% crop
Canon EOS RP video test 4K ISO 3200
ISO 3200 - 4K video - 100% crop
Canon EOS RP video test 4K ISO 6400
ISO 6400 - 4K video - 100% crop

Burst modus & buffer van de EOS RP

De burst modus op de Canon EOS RP is niet verrassend hoog, ik heb hem ook niet gekocht met de intentie om snelle actie vast te leggen, ook al gebruik ik de burst modus wel regelmatig.

Tijdens evenementen bijvoorbeeld, dan gebruik ik de 5fps burst modus. Dit is niet heel erg snel, de meeste camera’s hebben een burst modus van 10fps of hoger.

Voor mijn doeleinden is het in ieder geval wel snel genoeg. De burst modus gaat tijdens AF-tracking trouwens naar beneden, naar ongeveer 4fps.

Canon EOS RP buffer grootte

De snelheid is niet het enige belangrijk, met camera’s zoals de EOS RP ben ik gewend dat de buffer niet zo groot is. Dan verlaagt de burst snelheid zich na een paar seconde, omdat de buffer vol begint te raken.

Op de website van Canon wordt de buffer aangekaart als ‘tot de SD kaart vol zit‘ wanneer je JPEG schiet en tot 50 foto’s afbeeldingen als je RAW schiet.

Nou heb ik dat voor je getest, vaak kloppen de cijfers hier niet helemaal van. Ik heb de burst modus en buffer grootte getest met de Lexar Professional 1000x 64GB V60 (150mb/s). Dit is niet de snelste kaart, maar voor deze camera is het wel snel genoeg.

De JPEG buffer is inderdaad tot de SD kaart vol is. Met een 64GB kaartje zoals hierboven kan je ongeveer 6500 foto’s maken, dat geeft de EOS RP aan. Dat is in het grootste formaat JPEG (L).

De RAW snelheden zijn als volgt:

  • RAW – 5fps – Geen tracking: 109 foto’s – 21 seconden
  • RAW – 4fps – AF tracking: 71 foto’s – 18 seconden
  • CRAW – 5fps – Geen tracking: na 430 foto’s gestopt – 90 seconden – Gaat door tot SD kaart vol is.
  • CRAW – 4fps – AF tracking: na 230 foto’s gestopt – 60 seconden – Gaat door tot SD kaart vol is.
  • RAW + JPEG – 5fps – Geen tracking: 52 foto’s – 10 seconden – 12 seconden voordat buffer weer leeg is.
  • RAW + JPEG – 4fps – AF tracking: 35 foto’s – 9 seconden – 12 seconden voordat buffer weer leeg is.

Je kunt dus een duidelijk verschil zien tussen de RAW en CRAW snelheden van de Canon EOS RP, ook bij de AF-tracking is een groot verschil. Tijdens de tracking heb ik een onderwerp geselecteerd en heb ik de hele tijd de AF-ON knop ingedrukt.

Met de RAW + JPEG burst test staat de ruis reductie uit in de camera, dit heeft namelijk een effect op de snelheid van het legen van de buffer.

Ook belangrijk om te vermelden is dat de EOS RP niet volledig stopt met fotograferen, maar gewoon langzamer wordt na de tijd die vermeld is hierboven.

Hoe voelt de Canon EOS RP: De ergonomie

Nu heb ik genoeg gepraat over de beeldkwaliteit, autofocus en video. Op naar de andere belangrijke aspecten van de Canon EOS RP. Althans, de ergonomie vind ik niet bepaald onbelangrijk.

Om de beginnen met de grip, deze voelt redelijk klein aan. Het is natuurlijk de kleinste full-frame camera van Canon, en dan moet je niet teveel verwachten. De grip is net niet groot genoeg zodat mijn hele hand hem kan vasthouden.

Ik heb redelijk grote handen en mijn pink houdt de camera dan niet vast. Dat vind ik persoonlijk best vervelend, vooral met een grotere lens als de 24-70mm.

De knoppen van de EOS RP

Nu we het over de knoppen en indeling gaan hebben kan ik wel wat opmerken. De knoppen zijn goed geplaatst, met de aan/uit knop links, de video-opname knop vlakbij de sluiterknop en meerdere draaiwielen.

Canon EOS RP Review knoppen bovenkant

Toch is het niet perfect, aan de achterzijde (naast het scherm) zit geen draaiwiel, waardoor je met twee knoppen, drie instellingen moet aanpassen.

Het is dus een redelijk omslachtige manier waardoor je in de knoop kan komen als je snel moet werken, op een evenement of bruiloft bijvoorbeeld.

Ik gebruik zelf al jaren back-button focus, omdat ik dat fijner vind werken. De AF-ON knop zit op een ongemakkelijke plek, niet precies bij mijn duim.

Als je bij de wat professionelere camera’s (EOS R6) kijkt, zie je een groot verschil. Als je ook graag back-button focus gebruikt is dit wel iets om in je achterhoofd te houden.

Review Canon EOS RP menu

Het scherm en de viewfinder

Het touchscreen dat aan de achterkant zit is heel responsive en van hoge kwaliteit. Ik heb nooit problemen gehad, ook niet met felle zon. Het scherm kan soms wel te donker zijn. In dat geval gebruik ik de viewfinder om foto’s te reviewen.

Over de viewfinder gesproken, die is ook van goede kwaliteit, niet te donker of fel. Wel zit er een hele korte vertraging in, maar die is zo kort dat je het niet merkt als je er niet op let.

Als je naar de onderstaande foto kijkt zie je precies welke info je maximaal kunt laten zien in de viewfinder. Optie 3 is aangevinkt, bij optie 1 en 2 zie je minder informatie. Zo zie je geen waterpas en geen histogram.

Review Canon EOS RP Review testen

Gewicht & formaat

Ik zei net al dat dit de kleinste full-frame camera van Canon is, en dat is goed te zien als je de vergelijking ziet tussen de Canon EOS R en de EOS RP.

De RP is heel smal en ook de grip is redelijk klein. Het gewicht is ook niet hoog, hij weegt minder dan 500 gram.

Over dat gewicht ben ik niet helemaal tevreden, ik gebruik zware lenzen van 1kg en de camera is totaal niet in balans. Dat in combinatie met een kleine grip zorgt ervoor dat mijn pols redelijk veel te voortduren heeft.

Aan de andere kant is het lage gewicht juist weer fijn, als je een kleine en compacte lens gebruikt is de Canon EOS RP een perfecte camera.

Hij is zelfs zo klein, dat ik hem nu als back-up camera in mijn cameratas kan stoppen zonder dat ik er last van heb. Echt wel handig zo’n kleine camera!

Review Canon EOS R vs Canon EOS RP

Gebruikersgemak & menu

Over het gebruikersgemak kan ik simpelweg alleen maar positieve dingen benoemen, het is een kleine en compacte camera met genoeg knoppen voor wat je nodig hebt.

Het menu is redelijk simpel te volgen, er zijn niet heel veel tabbladen, maar je kunt wel heel veel instellingen aanpassen.

Zo kun je vrijwel alle knoppen zelf instellen, ook de custom knop die net boven de sluiterknop zit. Die heb ik trouwens naar ISO gedaan, zo kan ik toch snel mijn sluitertijd, ISO en diafragma aanpassen.

Ik denk dat je als beginnende fotograaf prima overweg kan met de simplistische Canon EOS RP, de nieuwere Canon EOS R8 is alleen nog meer op de beginner gericht door middel van de ‘guided UI’.

EOS RP Review testen aangepaste knoppen
Aanpasbare knoppen instellingen - Canon EOS RP

Canon EOS RP in dagelijks gebruik

Ik gebruik de EOS RP dus al twee jaar, ik ga er dagelijks mee op pad om foto’s te maken. Wel heb ik hem onlangs vervangen om betere video specs te krijgen, namelijk naar de Canon EOS R6.

Hij zit dus in mijn camera tas als back-up camera, en daar past hij perfect. Het is een kleine camera die je overal mee naartoe kunt nemen.

De accu is niet heel goed, het is een kleine Canon LP-E17 batterij, die is niet te vergelijken met de grotere accu’s.

Na een paar uurtjes fotograferen is die wel leeg, en als je veel tracking gebruikt gaat het nog sneller. Ik fotografeer regelmatig evenementen en moet altijd een extra accu in mijn broekzak hebben zitten.

Is de Canon EOS RP de juiste camera voor jou?

Dit is een goeie vraag om te stellen, daarom ga ik hem nu beantwoorden. Ik ben een fotograaf die niet zozeer veel actie fotografeert en weinig video’s maakt, dus dan is het antwoord simpel: ja, de EOS RP is de juiste camera.

Canon EOS RP voor natuurfotografie

Voor natuurfotografie is de EOS RP niet de optimale camera, hij heeft niet de nieuwe autofocus algoritmes van de EOS R8, dus het herkennen van dieren gaat lastig worden.

De burst modus is ook niet bepaald snel, je kunt natuurlijk wel wat mooie foto’s maken als je geduld hebt, maar ik kan erg gefrustreerd raken als ik het perfecte moment voor me zie en de camera niet mee werkt.

Als ik naar de buffer kijk is deze wel erg goed, je kunt makkelijk tot 10 seconden achter elkaar fotograferen, dus daar heb ik niets op aan te merken.

Al met al is de Canon EOS RP niet de beste camera voor natuurfotografie, daar raad ik toch echt de Canon EOS R8 voor aan.

Canon EOS RP voor Portretfotografie

Dit is weer een hele andere tak van sport, voor portretfotografie is de EOS RP namelijk wel een hele goede camera. De autofocus werkt enorm goed en de tracking is bijna vlekkeloos voor de ogen van mensen.

Ik was verbaasd toen ik voor het eerst portretfoto’s ging maken met de EOS RP, de camera kon van grote afstand de ogen herkennen en de success-rate is bijna 100%.

Canon EOS RP test images

Wel moet je een extra accu meenemen, ik neem altijd honderden foto’s tijdens een portretsessie en de batterij gaat er dan snel doorheen.

Canon EOS RP als back-up camera

Nu ik hem zelf als back-up camera gebruik kan ik ook hier wat over vertellen. Mijn EOS R6 heeft me nog nooit in de steek gelaten en ik heb geen last van de verloren ruimte in mijn cameratas.

Het is een kleine en lichte camera, zelfs lichter dan de meeste lenzen in mijn tas. De kwaliteit is goed, dus je kunt hem ook als tweede camera op een evenement gebruiken of tijdens een bruiloft.

Als je benieuwd bent of je de Canon EOS RP als back-up camera kunt aanschaffen, dan kan ik dat zeker aanraden.

Canon EOS RP Review: Conclusie

Op naar de conclusie van de review van de Canon EOS RP. Het is een kleine en compacte camera die perfect is als je veel reist. Met een full-frame sensor kan je echt hele mooie kleurrijke foto’s maken.

Ook in het donker kan je goed overweg met de EOS RP, ik heb foto’s op ISO 6400 geschoten en die zijn goed bruikbaar.

Wel moet je oppassen als je veel actie schiet, de camera heeft geen uitgebreide tracking opties, dus vogels in vlucht worden best lastig.

Al met al is de EOS RP een fijne camera om mee te werken, het enige minder sterke punt is de video kant, daar moet je toch echt een andere camera voor kopen.

Vergeet deze review niet te delen met medefotografen en laat een reactie achter als je nog vragen hebt.

Canon EOS RP voorbeeld foto's

De foto's mag je alleen gebruiken voor persoonlijke doeleinden, delen is niet toegestaan.

Wie is sebastiaan van 't Hoog Bysebas

Wie is Sebastiaan?

Hoi! Ik ben Sebastiaan, de schrijver van deze blog. Met jarenlange ervaring als professioneel fotograaf wil ik mijn expertise met u delen. Van het aanbevelen van camera’s en lenzen tot het geven van tips die een wereld van verschil maken, dat is wat ik het liefste doe.

Lees meer >>

Leave your thoughts here!

Leave your thoughts here!