Nikon Z7 III: Rumors, Specificaties en Release datum

nikon z7 mark 3 reviews en specificaties

Wordt de Nikon Z7 III de beste camera in 2023? Dat wil iedereen natuurlijk graag weten. Het antwoord weet niemand, want de Nikon Z7 Mark III is nog niet op de markt gebracht.

Wèl zijn er een hoop specificaties van de Nikon Z7 III die zeer waarschijnlijk in het productiemodel zullen komen. Deze specificaties zijn niet uit de duim gezogen, door middel van geruchten, vergelijkingen en concurrenten is deze lijst nauwkeurig samengesteld.

We weten bijna zeker dat Nikon met de Z7III bezig is, want ook de Z6III staat er binnenkort aan te komen. Vooral op autofocus gebied moet Nikon gaan verbeteren, dat is namelijk een minpunt aan de huidige Z7 II.

Kom er snel achter wat we van de Nikon Z7 Mark III kunnen verwachten!

Nikon Z7 III: Dit is wat jij moet weten

**Dit bericht bevat affiliate links. Door op een link te klikken en een aankoop te doen kan je mij kosteloos helpen.

Als we naar de specificaties kijken, dan veranderen er een paar belangrijke dingen. De Nikon Z7 III zal het model zijn dat de huidige Nikon Z7 II zal opvolgen, dat een zeer succesvol model is.

Wel verwachten we dat de Nikon Z7 III een nieuwe sensor zal hebben die rond de 60-megapixels heeft. Hiermee gaat Nikon de strijd aan met de Sony A7R V en de Canon R5 Mark II.

Met de komst van de Nikon Z8 zien we dat Nikon ècht de limieten op wil zoeken. Toch zullen de Z7 III en de Z8 totaal verschillende camera’s zijn, waarbij de Z8 op actiefotografie is gericht en de Z7 III op de landschapsfotograaf.

Nikon Z7III release date

De Nikon Z7II is in oktober 2020 uitgebracht, dat is dus a drie jaar geleden. Ook ik vind dat het dus tijd is voor een upgrade. Nikon moet wel actie gaan ondernemen, want de Canon R5 II staat ook op het punt om gelanceerd te worden.

Het is niet met zekerheid te zeggen, dus neem het volgende met een korreltje zout. Van de originele Nikon Z7 naar de Z7II duurde het iets meer dan twee jaar. Nu we al drie jaar verder zijn verwacht ik dus dat de Z7 III eind 2023 of begin 2024 uitgebracht wordt.

Dat is dezelfde datum als de Nikon Z6III, wat niet zo gek is. De oudere Nikon Z7 en Z6 werden op dezelfde datum onthuld en datzelfde geldt voor de Z7 II en Z6 II.

Nikon Z7 III video specs

Als je graag cinematische video’s schiet die zo in de bioscoop gedraaid zouden kunnen worden, dan zou de Nikon Z7 III je daar zeker bij kunnen helpen. Met de mogelijkheid om 4K video’s op te nemen met een maximale framerate van 60 frames per seconde, zou je zelfs het beeld kunnen vertragen met deze resolutie.

Als je ècht hoge kwaliteit slow-motion wilt filmen, dan krijg je de mogelijkheid om FHD te filmen in 120 beelden per seconde. Zo kun je het beeld tot 5 keer vertragen.

Het is vrij onwaarschijnlijk dat Nikon een 4K120p functie toevoegt, daardoor zou de Z8 namelijk minder uniek worden, dat is tenslotte hun meest populaire model momenteel.

Op het gebied van video specs verandert er dus niet gek veel ten opzichte van de Z7 II, dit zijn de specs opgesomd:

  • 4K60p
  • Intern 10-bit 4:2:2
  • FHD120fps slow-motion

Scherpstellen zoals nooit tevoren

Over het scherpstel systeem kunnen we lang praten, want voor actiefotografie hoef je de Z7II in ieder geval niet te gebruiken. Ik verwacht niet dat Nikon een grote update geeft aan het focus mechanisme met de Z7III, dit zou namelijk de sales van de Z8 kunnen verkleinen.

Wel kan de Nikon Z7 III onderwerpen als mensen, dieren, vogels én voertuigen herkennen. Het maakt niet uit hoe klein het onderwerp is: de Nikon Z7 III zal hem herkennen.

De kans is wel erg groot dat Nikon een update geeft aan het scherpstel systeem, zo kan die tenminste concurreren met Canon en Sony.

Nikon Z7 III voor actiefotografie

Ja, je leest het goed. Er is nooit te veel actie voor de Nikon Z7 III. We verwachten namelijk dat de Nikon Z7 III een snelle burst modus die alleen elektronisch tot 10+ beelden per seconde kan vastleggen. Dit is dezelfde snelheid die de Z7 II momenteel heeft en ligt ook dichtbij de Sony A7R V.

Een snellere burst modus is onwaarschijnlijk, de Z8 is namelijk al een 46-megapixel camera die 20 beelden per seconde schiet. Het kan zijn dat de buffer van de Z7 III minder goed is dan de Z7 II, door de verhoging in resolutie. Een dubbele EXPEED 7 processor en CF-express kaarten zou hierbij kunnen helpen.

De prijs van de Nikon Z7 III

Over de prijs is weinig bekend. De Nikon Z7 Mark III is een opvolger van de Nikon Z7 Mark II en de concurrent van de Canon EOS R5. Hierdoor zal de prijs tussen de €3500 – €4000 zijn. Een lager bedrag is onwaarschijnlijk, omdat Nikon dan al op het niveau van de Z6 II zal zitten en een met een hoger bedrag zit Nikon al bij de Nikon Z8.

De Nikon Z7 III zorgt voor Een levensechte beleving

De Nikon Z7 III zal over een heldere, zeer hoge kwaliteit viewfinder beschikken. De zal een resolutie hebben van 3.69 miljoen pixels en je zal vrijwel geen vertraging merken. Hiermee zal de viewfinder vrijwel hetzelfde zijn als die van de Z7 II.

Als we naar het beeldscherm aan de achterkant kijken hopen we dat hij deze keer wel kan kantelen én draaien. Zo hebben de Z8 en Z9 een goed mechanisme die erg gewild is.

Gebruik de F-lenzen op de Nikon Z7 III

De Nikon Z7 Mark III zal gebruik maken van de Nikon Z-vatting. Hier zijn helaas nog maar 42 lenzen voor beschikbaar. Dat is een stuk minder dan de Sony E-vatting, waar 187 lenzen voor beschikbaar zijn. Toch is er voor vrijwel elke situatie een juiste lens beschikbaar. Je kunt de Nikon FTZ II adapter aan de Nikon Z7 III monteren om een wijde keus uit Nikon F-vatting lenzen te hebben. Zo heb je nog eens 360 extra lenzen waaruit je kunt kiezen.

Bestel jouw Nikon FTZ II adapter op CameraNU of Kamera-Express.
Bekijk alle Nikon F-lenzen nu op CameraNU of Kamera-Express.

De Nikon Z-lenzen op de Nikon Z7 III

Als je kwaliteit wilt, dan moet je naar de Nikon Z-lenzen kijken. Het assortiment wordt elk jaar flink uitgebreid, dus er is genoeg keus voor iedere professional én beginner. De lenzen worden steeds betaalbaarder en lichter, wat natuurlijk in iedereen zijn voordeel is.

Als je graag portretten fotografeert met een wazige achtergrond, dan is de Nikon Z 50mm F/1.8 perfect. Wanneer je liever de natuur in gaat en dichtbij het wild wilt komen, dan is de Nikon Z 100-400mm wellicht de juiste keus. Als landschappen meer jouw ding zijn, dan is de Nikon Z 14-24mm fantastisch.

Bekijk alle Nikon Z-lenzen nu op CameraNU of Kamera-Express.

Ik heb trouwens nog meer geruchten, zorg ervoor dat je die ook bekijkt zodat je altijd up-to-date bent!

Canon R5 Mark IICanon R1Nikon Z6 IIINikon Z7 IIINikon Z5 IINikon Z90 – Sony A7S IV

Concurrenten van de Nikon Z7 Mark III

De nieuwe Nikon Z7 Mark III is een professionele high-end camera body, die nog niet op de markt is. Er zijn een aantal andere camera’s die concurreren met de Nikon Z7 III. Zo heb je camera’s van Canon, Sony en Nikon die ook zeer goede specificaties hebben en wellicht het overwegen waard zijn.

De Canon EOS R5 is een goede concurrent van de Nikon Z7 Mark III. Beide camera’s hebben een full-frame sensor met een groot aantal megapixels. Beide camera’s hebben een snelle burst modus, echter kun je met de Canon EOS R5 8K video’s filmen, terwijl de Nikon Z7 Mark III tot 4K kan filmen.

De Sony concurrent is de Sony A7 IV. Deze 33-megapixel camera kan ook prachtige foto’s én video’s maken met ingebouwde stabilisatie. De nieuwe Z7 Mark III heeft een 46-megapixel sensor, hiermee zal het digitaal zoomen beter werken op de nieuwe Nikon Z7 Mark III.

Meer weten? Lees de review! – Sony A7 IV Review, Testen & Vergelijkingen

Nikons top-of-the-line DSLR camera is de Nikon D850. Beide camera’s hebben een 46-megapixel full-frame sensor. De Nikon Z7 Mark III is een mirrorless camera, waardoor het glas dichterbij de sensor zal zitten. Hiermee kan je een hoop gewicht besparen. Neem de Nikon D850 eens in gedachten bij het kiezen tussen meerdere camera’s.

Belangrijkste specificaties van de
Nikon Z7 III

Conclusie

De Nikon Z7 III is een spannende camera die in 2023 op de markt komt. De specificaties van de Nikon Z7 III zullen fantastisch worden. Nikon’s Z7 III zal een full-frame 45 megapixel sensor hebben, met beeldstabilisatie. Ook zou je 4K video kunnen schieten in 60 frames per seconde, waarbij je 10-bit output via HDMI hebt. Ook kun je 20 fps RAW en 30 fps JPG schieten.

De camera is een stuk beter dan de Nikon Z7 II en de Z6 II, voornamelijk door indrukwekkende video mogelijkheden en nieuw scherpstel mechanisme. De Nikon Z7 Mark 3 is een concurrent van de Nikon Z7 II, Canon EOS R5 en de Sony A7 IV, waardoor de prijs tussen de €3000 – €4000 zal liggen.

Nikon is van plan een vijftal camera’s in 2023 op de markt te brengen. Wees op de hoogte van alle camera’s. Lees alle specificaties in dit artikel!

Je koopt een camera bij een winkel waar ze er verstand van hebben. Je kunt vertrouwen dat elke werknemer een passie heeft voor fotografie! Ze helpen je bij het zoeken van een camera én als er iets mis gaat bij de aankoop.

Leave your thoughts here!