Sony A7S IV: Lanceert Sony nog een nieuwe camera in 2023?

Geruchten Sony A7S IV specs

Er komen elke dag nieuwe geruchten rond nieuwe camera’s van Sony, we willen allemaal weten welke nieuwe camera’s er gelanceerd gaan worden. Het lijkt er sterk op dat Sony binnen een paar maanden minimaal 2 nieuwe full-frame camera’s gaat lanceren.

Ik doorzoek elke dag het internet om de meest recente geruchten te verzamelen. In dit artikel vertel ik precies wat we van de Sony A7S IV kunnen verwachten én wanneer deze gelanceerd wordt.

Laten we meteen kijken naar de nieuwe Sony A7S IV geruchten!

Wat kunnen we van de Sony A7S IV verwachten?

Wat we precies kunnen verwachten van de Sony A7S IV is niet duidelijk, Sony is heel voorzichtig met het lekken van bepaalde functies. Wel komen er elke dag nieuwe geruchten bij, dus ik heb een lijstje gemaakt met alles wat we tot nu toe weten.

Specificaties

Ik heb een lijst gemaakt met specificaties van de Sony A7S IV die mogelijk in het productiemodel komen, neem deze lijst met een korrel zout. De betrouwbaarheid van bronnen is niet gegarandeerd, maar hopen mag altijd!

 • 24.2 MP full-frame Exmor sensor
 • 6K RAW video (Geen crop)
 • 4K oversampled video (Geen crop)
 • Breedste dynamisch bereik ooit in een Sony Alpha camera
 • Geen 8K video
 • 4K120fps slow-motion mogelijkheden
 • AI processing unit
Sony A7S IV specs lanceer datum

Lanceerdatum van de A7S IV

Het is altijd lastig om te bepalen wanneer een camera precies uitgebracht wordt, maar aan de hand van het verleden kunnen we wel schattingen maken. Het is nu al meer dan 3 jaar geleden dat de voorganger, de A7S III, is uitgebracht, waardoor het tijd wordt voor een update.

We weten van Sony dat om de 3-4 jaar een nieuw model wordt uitgebracht, het is dus bijna zeker dat de Sony A7S IV eind 2023 of begin 2024 gelanceerd wordt. Een paar maanden vòòrdat de camera gelanceerd wordt, wordt hij geregistreerd.

Sony heeft in september 2 camera’s geregistreerd in China met speciale codes.

 1. 4 september: Sony heeft een camera geregistreerd met de code ‘WW559681’.
 2. 20 september: Sony heeft een camera geregistreerd met de code ‘WW459276’.

We weten dat dit professionele camera’s zijn doordat ze beide 5.1 MHz support hebben. De goedkopere instap modellen hebben alleen 2.4 MHz support. Hierdoor zijn deze situaties waarschijnlijk:

 1. Sony gaat begin 2024 de Sony A9 III lanceren.
 2. Sony gaat ook de Sony A7S IV lanceren in eind 2023/begin 2024.
Specificaties Sony A7S IV geruchten

Conclusie

Kortom, we weten niet precies wanneer de A7S IV gelanceerd wordt, maar de specificaties zijn wel veelbelovend. Geruchten moet je altijd met een korreltje zout nemen, de waarheid hiervan is namelijk niet te garanderen.

Een camera die 6K video functies heeft lijkt logisch, om de nieuwe generatie te onderscheiden van de oudere generatie is dit een must. Ook lijkt het een veel gewilde camera, ik lees er veel over en de verwachtingen zijn ook hoog.

Laat mij weten in een reactie wat jij erover denkt, welke specs hoop je te verwachten in de A7S IV?

Ik heb trouwens nog meer geruchten, zorg ervoor dat je die ook bekijkt zodat je altijd up-to-date bent!

Canon R5 Mark IICanon R1Nikon Z6 IIINikon Z7 IIINikon Z5 IINikon Z90 – Sony A7S IV

Leave your thoughts here!

**Dit bericht bevat affiliate links. Door op een link te klikken en een aankoop te doen kan je mij kosteloos helpen.

Je koopt een camera bij een winkel waar ze er verstand van hebben. Je kunt vertrouwen dat elke werknemer een passie heeft voor fotografie! Ze helpen je bij het zoeken van een camera én als er iets mis gaat bij de aankoop.

Leave your thoughts here!